Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson съобщи, че съкращава 8% от

...
Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson съобщи, че съкращава 8% от
Коментари Харесай

Ericsson съкращава 8500 служители

Шведският производител на телекомуникационно съоръжение Ericsson заяви, че съкращава 8% от работната си мощ в международен мащаб, с цел да понижи разноските си, заяви АП. Агенцията отбелязва, че това е следващото от вълната съкращения в софтуерни компании.
Прочетете още
Базираната в Стокхолм компания, която дава съоръжение за високоскоростни безжични мрежи 5G, съобщи, че чака да съкрати 8500 служители през тази година и през 2024 година като част от тактика за понижаване на разноските си с 9 милиарда шведски крони (857 млн. долара) до края на тази година.

" Нашата цел е да управляваме процеса във всяка страна заслужено, с почитание, професионализъм и в сходство с локалното трудово законодателство ", се споделя в изказване на Ericsson.

През декември компанията разгласи устрема си към понижаване на разноските. В петък тя съобщи, че чака да види резултати през второто тримесечие, защото опростява и става по-ефективна, в това число редуцира работната си мощ от към 105 000 души в целия свят.

" Работим също по този начин върху доставката на услуги, доставките, недвижимите парцели и ИТ. Вече започнахме да прилагаме и ускоряваме разнообразни начинания, които да ни оказват помощ да реализираме " задачата за редуциране на разноските, обявиха от Ericsson.

Това се случва в миг, когато през последните месеци софтуерни компании, от Spotify и Amazon до Microsoft и Meta - майка на Фейсбук, редуцираха хиляди работни места. През последните няколко години те започнаха да наемат чиновници, защото търсенето на техните артикули, програмен продукт и услуги набъбна, а милиони хора работеха и учеха от разстояние по време на пандемията COVID-19.

Миналия месец Ericsson отчете облага от 1,86 милиарда долара и доходи от 26,93 милиарда $ за 2022 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР